STOPP LOSS

En introduktion till hur jag hanterar stopploss i min swingtrading

Stopp loss
Stopp loss – riskhantering

Stopp loss är någonting som dom flesta som håller på med aktier tror är någonting som man alltid måste använda sig av. I vissa fall kan stop loss vara ett fantastiskt redskap för att minimera sina förluster och risk. Men det finns faktiskt en del strategityper där stop loss inte fungerar alls speciellt bra. En sådan är mean reversion strategier. RSI-indikatorn samt Stochastics och MACD faller under denna kategori.

Sanningen

Sanningen är att desto tajtare stopploss som du använder med dessa strategier, desto mindre pengar kommer du tjäna. Desto större stopp (inga alls), desto bättre brukar en strategi se ut. Ett bättre sätt att styra sin risk och sina förluster är med storlek på position och hur mycket pengar som du allokerar i förhållande till din portfölj.

Tro inte på mig – testa själv

Jag uppmanar alla mina elever att inte tro på någonting av det jag säger innan dom har provat själv. Detsamma gäller i allra högsta grad stoploss inom swingtrading. Det skulle fövåna mig föga om du kommer fram till samma slutsats som mig och många stora traders före mig. Stoploss fungerar inte på alla strategier och motverkar syftet att minska risk i vissa fall. Observera dock att det i de flesta fall är en nödvändighet att använda stopp och att jag aldrig skulle tumma på detta om jag inte behövde. Testar själv gör du genom att använda en programvara som har historiska kurser och programmeringsmöjligheter.

När skall man inte använda en stopp loss?

Det finns en mycket bra artikel här som förklarar detta mycket bättre än vad jag klarar av och jag rekommenderar alla mina elever och de som är medlemmar eller läser min blogg att läsa det.

Skydd

Sedan skyddar aldrig stop loss från nattrisken. Att aktien gapar emot dig på morgonen när den öppnar. En annan nackdel med stopp är att om du swingtrejdar mean reversionstrategier så innebär det att ju mer sträckt aktien är ifrån ”mean” desto större är oftast din edge. I de fallen stoppar du ut aktier vid samma tillfälle som aktien har den absolut största edgen och sannolikheten att vända tillbaka till vinst igen.

Jag har gjort en hel del historiska tester på detta också och stopp losser förstör i princip alltid mer än det hjälper. Det är tyvärr den bittra sanningen. Detta brukar vara något av det första som jag går in på i mina swingtradingutbildningar och algotradingutbildningar.

När det gäller andra typer av strategier som inte är av typen “mean reversion” så är stopp något mycket viktigare att ha för att kontrollera risk. Personligen så använder jag stopp på 90-95% av mina närmare 100 strategier som jag handlar live i min algotrading.

[su_box title=”Mer information om stoploss och när man kan använda dom på nätet.
” style=”soft” box_color=”A166A1″ title_color=”660066″ radius=”3″ class=””]

Hur fungerar Stoploss – Avanza
När man inte skall använda stopp loss
Ska jag använda stoploss? – Hernhag
Stoploss och swingtrading 1 – Alvarez
Stoploss och swingtrading 2 – Traderfeed
[/su_box]

>

Login to Your AccountSignup Here
Lost Password