Slå på TV-nyheterna eller öppna en tidning, surfa på internet eller lyssna på radioen, och du kommer förmodligen att komma över en del information om aktiemarknaden: “Dow Jones stängde på rekordhöjder”; “S & P 500 handlar ner två tiondelar investmentbolag till en procent”; “Aktiemarknaden reagerar på nyheter från Washington.” Aktiemarknaden verkar vara överallt i vårt dagliga liv, men vad är aktiemarknaden?

Och, vad är cannabisaktier som köps och säljs på denna marknad? Vad betyder det för dig, för din arbetsgivare eller för ditt lands ekonomi när börsen hade en bra dag? Svaren på dessa frågor är inte alltid uppenbara när vi börjar tänka på vilka lager. Du kan till exempel ha hört att att äga utdelningsaktier betyder att du blir ägare till det företaget.

Men vad betyder det? Som “ägare” kan du rättvis gå in i ett av sina kontor och ta hem en stol eller ett skrivbord? Kan du anställa och köpa bästa fonderna 2019? Självklart, om du bara äger ett litet antal aktier, äger du bara en liten andel av företaget – men om du äger en majoritet av aktierna, kan du då ta hem en stol eller brandarbetare?

Lycka till!